Cam sanatçısı Menekşe Bilgiç’in ‘Anahtardaki Kadın’ isimli ikinci kişisel İtalyan Murano Cam Takı ve Obje sergisi 27 Eylül ile 5 Ekim arasında Ankaralı sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

İtalyan Murano cam takı ve objeleri kuantum ile birleştiren Bilgiç, kendine özgü üslubuyla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Sanatçı, 549 parçadan oluşan ‘Vazodaki Gün Batımı’ isimli ilk kişisel sergisinin ardından ürettiği eserleri ‘Anahtardaki Kadın’ adındaki çalışmada topladı.

Yabancı cam sanatçısından öğrendiği teknikleri kendine has biçimde yorumlayan Bilgiç, sergide Anadolu kültüründen de izler taşıyan 300 eserine yer verecek.

Bilgiç, Aa muhabirine sergiyle ilgili yaptığı açıklamada, çalışmalarında geleneksel ile moderni buluşturmayı amaçladığını belirterek, yarım asırlık anahtarları kadın vücudu biçimindeki cam çalışmalarla bütünleştirdiğini söyledi.

Profesyonel olarak kuantum ile de ilgilendiğini aktaran Bilgiç, Türkiye’de kuantum ve sanatın birarada olduğu çalışmaların artması için çalıştığını dile getirdi.

Bilgiç’in, İtalyan Murano cam eserlere yer verdiği ‘Anahtardaki Kadın’ isimli sergisi, 27 Eylül ile 5 Ekim arasında Vakıflar Genel Müdürlüğü Vakıf Eserleri Müzesi’nde görülebilecek.

(ARF-YLZ) – ANKARA
Anadolu Ajansı [2250724] Haber Yayın Tarihi : 24.09.2010 10:38

Haber linki: Başkent ‘Anahtardaki Kadın’la Tanışacak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Etkinliklerden Haberdar Ol

Etkinliklerden haberdar olmak için lütfen email adresinizi bırakın.