Tek Tasarım İtalyan Murano Cam Obje ve Takı, Safranbolu “Antika Pazarı”ndaki yerini aldı. Hayallerini gerçekleştiren Türk Cam Sanatçılarından Menekşe Bilgiç, bu pazarın en renkli standına sahipti.

Çağdaş cam sanatının dünyadaki tek örneklerini sunan Sanatçı Menekçe Bilgiç, Safranbolu’da kendini ve çalışmalarını anlattı. Bilgiç, yurt dışındaki ünlü cam sanatçılardan ders aldığını belirterek, Osmanlı’dan günümüze miras kalan anahtar, mutfak araç gereçleri demir malzemeler üzerinde 1200 derece ısı altında camlara şekil vererek, cam içerisine ebru yaparak farklı bir takı tasarımı uyguluyor.

50 TL den 500 TL’ye kadar çeşitli takıların yaratıcısı Bilgiç, Safranbolu’da olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

2007 yılında tanıştığı sanatla ve kuantum düşünce tekniği hakkında eğitimler aldı. İstanbul Beykoz Cam Ocağı Vakfı’nda, Mary Chuduk Emaye (Mine) Atölyesi, Emma Bigs Mozaik Atölyesi, Michaela Maria Möller Cam Boncuk ve Fizyon Atölyesi, Cama Tezyinat Atölye çalışmalarına katıldı. Ankara Beypazarı’nda gümüş işlemeciliği atölye çalışmalarına katılırken, Tezhip, Gümüş Kili, Ahşap Boyama, model hazırlama, kalıp alma, polyester döküm ve seramik konularında özel dersler aldı.

İlk kişisel sergisinde 549 parça cam eseri “Vazodaki Gün Batımı” adı ile 26 Nisan 2010 tarihinde, ikinci kişisel sergisini ise “Anahtardaki Kadın” adı ile Ankara Vakıf Eserleri Müzesi’nde başkentte sanat severlerin beğenisine sundu.

Aynı zamanda International Quantum Coaching (İstanbul) merkezinden eğitim alan ve uluslararası düzeyde “Kuantum Yaşam Koçu” olan, Ankara başta olmak üzere farklı illerde birçok “Kuantum Yaşam Felsefesi” seminerleri veren sanatçı, “Kuantum ve Sanat” çalışmalarıyla Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmiştir ve bu alandaki çalışmalarına devam etmektedir.

Haberin linki: Camdaki Osmanlı 25 Temmuz 2011

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Etkinliklerden Haberdar Ol

Etkinliklerden haberdar olmak için lütfen email adresinizi bırakın.